Николина Чакърдъкова изнася спектакъл за празника на Аксаково
Николина Чакърдъкова изнася спектакъл за празника на Аксаково / netinfo

Колоритният спектакъл на Николина Чакърдъкова ще е големият подарък за жителите на Аксаково по случай празника на общината тази година. Гласовитата изпълнителка ще е венецът на празника, който на 30 август ще протече изцяло под мотото „5 години Аксаково град”, съобщиха от общината.

Честването започва сутринта в църковния храм „Свето Успение Богородично”, където ще бъде отслужен молебен за здравето и благоденствието на жителите и гостите на града. Час по-късно – в 10 ч. – на площада пред НЧ „Просвета” е началото на детския празник „Аз обичам моя град”.

В него за най-малките жители на общината е предвидено шоу. Местни малки таланти ще покажат свои творби в изложбата за детски рисунки „Кой съм аз”, а възпитаниците на Обединения детски комплекс ще се представят с изложба-конкурс „Празничен букет за моя град”.

Спортната площадка в центъра на града също ще бъде празнична територия на 30-и август. Там в 11:00 ч. започва мач на звездите от юношеския и мъжкия отбор на баскетболния клуб „Аталанта” – Аксаково. Момчета и момичета в града ще мерят сили в стрийтбол състезание.

По същото врем в пленарната зала на Обединения детски комплекс ще започне тържествената сесия на Общински съвет – Аксаково, по случай 5-ата годишнина от обявяването на Аксаково за град. На заседанието общинските съветници ще дадат официално съгласието си за стартирането на процедура за побратимяване между общините Аксаково и Херцогенбург.

Предварителните разговори и първа среща по темата с администрацията на австрийската община кметът на Аксаково инж. Атанас Стоилов проведе успешно преди няколко месеца. В 17:00 ч. на градския стадион пък започва футболната среща между отборите на Аксаково и Шабла.

В същия час на централния площад започва най-празничната част от деня – концертът „Фолклорна китка” с участието на танцовите състави „Аксаково и „Изворче”, женската певческа фолклорна група „Гласовете на Аксаково”, певческата фолклорна група „Тракийка”, формация „Аксаково” и др.

Точно в 20:00 ч. пък е началото на спектакъла на Николина Чакърдъкова, а краят му ще бъде украсен от тържествена заря. Празничният ден по случай 5-ата годишнина от обявяването на Аксаково за град общинската власт и местните хора ще споделят с част от чуждестранните партньори на общината. /Dnes+