/ ThinkStock/Getty Images
Наркодилър ще търпи наказание 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при общ режим след споразумение с Окръжната прокуратура във Варна

36-годишният Стефан Недев, предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за държане с цел разпространение и за държане на съоръжения за изготвяне на наркотични вещества, както и за държане на преправено в бойно газово оръжие без разрешително, се призна за виновен и по трите обвинения и сключи споразумение, което състав на Варненския окръжен съд одобри.

Затвор за наркодилър, опитал дрогиран да избяга от полицията

На 14 декември 2016 г. след полунощ при рутинна полицейска операция в квартал „Възраждане“ във Варна е бил задържан криминално проявеният Ясен И. Като съпричастни към разпространението на наркотици са били установени Стефан Недев и Саркиз Асадуров.

При предприетите обиски и претърсвания у тях били  намерени марихуана и производни на амфетамините, както и незаконно притежавано оръжие.

Задържаха адвокат, опитал да внесе дрога в затвора

Срещу Стефан Недев в момента се води и друго досъдебно производство. Заради управление на МПС след употреба на наркотици преди време му е било наложено административно наказание – глоба в размер на 1000 лева, и е бил лишен от право да управлява МПС за срок 5 месеца.

35-годишният Саркиз Асадуров също се е признал на виновен и е сключил споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, одобрено от съда. Неговото наказание е 1 година и 10 месеца, чието изтърпяване било отложено с изпитателен срок 3 години. Срещу третия участник – Ясен И., делото ще се гледа по общия ред.