Али Юзеир (архив)
Али Юзеир (архив) / netinfo
Злато и два сребърни медала спечелиха състезателите на СК Вокил гр. Варна.Този път отборът се яви на ДП по муай тай, което проведе в спортна зала „Сиконко“-София. Поредно злато в своята спортна кариера грабна един от титулярите на клуба Али Юзеир. Той даде старт на представянето на клуба в среща номер 10.

Игра при ЮСВ до 71 кг. Негов съперник на финала беше Симеон Амуджиев от СК „Армеец“.Още в началото на срещата Али пое инициативата и води мача през цялото време. Мощни удари с колене в трупа и главата на противника му свистяха през няколко секунди, съобщиха от клуба.След края на срещата с 3:0 съдийски гласа той бе обявен за новия Републикански шампион.

Втори поред във финалния ден излезе Тодор Йорданов при мъжете до 67 кг.

Прекалено краткият период на подготовка изигра своята роля и той загуби по точки от Драгомир Петров от СК „КА2“.

Третият финал бе за Румина Георгиева.

Тя излезе при жените до 54 кг. срещу Хана Петкова от Сюк „КА2“.

Промяната в категорията й се наложи поради липса на съпернички в първоначално заявената категория до 57. Руми трябваше за по малко от 20 часа да свали 3 килограма от личното си тегло.Това несъмнено оказа отрицателен ефект върху издръжливостта й. Тя се раздаде на 100%, но това не беше достатъчно да обърне резултата на мача в своя полза.

За съжаление съдиите отсъдиха победа за съперничката и а Руми се окичи със среброто, съобщиха още от клуба й.

Ето какво заяви председателя и треньор на клуба Галин Димов:

„Доволен съм от моите момичета и момчета.Али отново бе безапелационен и показа истинска класа.

Тошко и Руми също дадоха максимума от себе си, но понякога това не е достатъчно.Отчитам своята грешка, че не ги подготвих по-добре.

Вземам си сериозна бележка и за следващата състезателна 2018година ще подготвя отбора така, че да няма повече такива загуби.“
 
СК "Вокил"