/ netinfo
Тази събота и неделя  във Варна ще се проведе Държавният шампионат по муай тай във всички възрастови групи. За всички желаещи да посетят и подкрепят българските бойци входът е свободен. Държавното ще се проведе в „Юнашки салон” в центъра на Варна.

Световният елит в карате киокушин пристига в България

Това е последното за годината състезание от спортния календар на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Домакин е местният спортен клуб по муай тай "Вокил" с председател Галин Димов, който е поел цялостната организация на събитието. Двубоите ще започнат от 12:00, на 01 декември. Това ще са квалификациите и полуфинали. На 02 декември, от 10:00 започват финалите.

Самото състезание е и квалификация за подбор на голяма част от националния отбор по муай тай, който ще се явява на Световното първенство през 2019г. На място ще бъде главният селекционер по муай тай - Николай Атанасов, който ще наблюдава и избира бъдещите представители на страната ни. 

Главен съдия ще бъде първият българин спечелил вицесветовна титла по муай от международната федерация IFMA Красимир Димов. Той е главен треньор и мениджър на СК "ТИМ".

Съдийският апарат ще бъде представляван от Николай Скипарнов, Костадин Колев, Станислав Бахчеванов и Камен Славов. Официални гости на шампионата ще бъдат главният експерт от Дирекция „Спорт” към Община Варна – Георги Арнаудов, благодарение на който Варна приема домакинството в перлата на спорта - „Юнашки салон”. 

Останалите гости са трикратният Световен шампион по кикбокс обявен за номер 1 на планетата през 2013г., Световен шампион по муай тай и първият българин Световен шампион по професионален кикбокс на WAKO PRO – Владимир Вълев Питбула, както и трикратният Световен шампион по муай тай Димитър Илиев.
СК Вокил