/ Добри Атанасов
Пламен Стойков
96012
Пламен Стойков
  • Пламен Стойков
Цели 4 мача ще се изиграят във Варна в рамките на 2 дни в стартиращата утре Национална лига футзал „Развитие КДА”. Арена на сблъсъците ще стане реновираната зала "Владислав" в комплекс "Черно море".

Утре в 19:30 "Локомотив" е домакин на "ЦСКА Футзал", а в 21:15 ФК "Маг" приема УНСС. В неделя също са предвидени два двубоя.Те са от втория кръг на лигата.  В 11:00 часа "Локомотив" играе с УНСС, а в 13:00 зарочва двубоят между "МАГ" и "ЦСКА Футзал". Също през уикенда другите 2 варненски тима "Варна Сити" и "Черно море Мания" имат мачове в столицата.

Утре "Варна Сити" гостува на Ф.К."Г", а в неделя на "Левски София". "Черно море Мания" гостува утре първо на "Левски София", а на следващия ден на Ф.К."Г".

Националната лига футзал „Развитие КДА” включва общо 10 отбора. Освен гореизброените 4 варненски и 4 софийски отбора, има още и два тима от Русе. Те са "Русе" и "Бъзън".   
Треньорът на "Черно море Мания" Пламен Стойков гостува днес в предаването "Морски гонг" по Дарик Варна. Той е изключително обнадежден от факта, че във футзала у нас настъпват положителни промени:

"Със сигурност има положителна промяна вав футзала, което е радващо за всички почитатели на този спорт. Причината за тази промяна не е една. Няколко души във футболния съюз започнаха да работят правилно и го правят със желание за развитието на този спорт.

Огромна благодарност и към г- Александър Александров, който ще бъде спонсор на цялата Национална лига футзал. Неговите усилия и финансова помощ са неща, от които футзалът в България имаше нужда, а именно да се даде необходимият тласък на отборите, практикуващи този спорт.

Надявам се всички да яхнем вълната и да се възползваме от този шанс, за да развием спорта до ниво малко над аматьорското, тъй като  в момента всички отбори у нас са аматьорски".

Чуйте целия разговор с Пламен Стойков в приложения звуков файл.