Александър Николов и Никола Петров
Александър Николов и Никола Петров / ПСК Черно море
Резултатът на Александър Николов е добър за сутрешно плуване. Разбира се, всички искахме да постигне по-бързо време. Но е нормално спортната му форма да спадне след 25 дни от пика й. Това коментира веднага след сутрешната сесия от четвъртия ден на световното в Унгария личният треньор на плувеца Александър Николов – Никола Петров.

Александър Николов плува в кралската дисциплина 100 м свободен стил с време от 49,99 сек., финиширайки на 46-та позиция. Той даде седмо време в своята серия.
Забележително е, че варненецът успя да преодолее магичната граница под петдесет секунди на два пъти за по-малко от месец. На ДЛОП за мъже и жени в края на юни и началото на юли Сашо стана първият българин, преплувал 100 м свободен стил под 50 сек. Тогава той закова хрометрите на 49,53 сек. и постави национален рекорд.
Никола Петров добави, че е важно това, че Николов е спокоен, което гарантира спокойствие и за самия него в качеството му на личен треньор.

Шампионатът на планетата в Будапеща е втори в кариерата на Александър Николов. През 2015 г. той участва на световно в Казан, Русия, където завърши на 56-то място в коронната му дисциплина 100 м свободен стил, като преплува дистанцията за 51,01 сек.

„Антъни вече е легенда! Направи много стойностно плуване. Прекрасните му изяви ще помогнат на българското плуване като цяло да се възроди”, коментира участието на българина в Будареща Николов. Днес, от 19 ч Иванов ще плува на финал на 200 м бътерфлай.

В Будапеща Сашо Николов бе застигнат от радостна вест. По същото време, в което бе неговият старт, в Юнашкия салон във Варна бе обявено, че той е избран за „Спортист № 1” за месец юни. Спортните журналисти в морската столица го избраха за № 1 заради покрития норматив на ДЛОП в София за световното, както и за фантастичното му постижение. В същата класация ПСК „Черно море” спечели приз за „Отбор на Варна” за месец юни. Призовото място на варненските плувци е заради перфектното им представяне на ДЛОП за мъже и жени. Черноморци станаха шампиони в комплексното класиране и спечелиха 17 медала – 8 златни, 3 сребърни  и 6 бронзови.

 
ПСК Черно море