/ Live.varna.bg
Министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев ще присъства на спортното шоу, по случай закриване Европейската седмица на спорта във Варна на 30 септември от 18.00 часа в зала „Конгресна“ на ДКС.
Спортно-демонстративно шоу предвижда изпълнения по художествена гимнастика от спортен клуб „ЧАР-ДКС“, баскетбол със състезателите на „Стар баскет академия“, футболни умения ще покажат школата на ПКФ „Черно море“, източни бойни изкуства със  СК „Боил“ и СК „Аргус“ и  атрактивно изпълнение на СК„Здраве“. В спортната част са предвидени и много изненади, игри с публиката и награди за участниците.
Доброто настроение на всички присъстващи в залата ще бъде приповдигнато от музикалните изпълнения на специалните гости на събитието Михаела Маринова, Дичо, хумористична шоу група "Тутурутка". На шоуто ще присъстват още Мис България 2016 и първа подгласничка на мис Планет 2017 Габриела Кирова, финалистът от световното първенство по плуване Антъни Иванов и други спортни звезди.
ВХОД СВОБОДЕН!
През целия ден на различни места в гард Варна ще има събития включени под егидата на Европейска седмица на спорта:
30 септември /събота/
08.00 часа Кондиционна тренировка на открито с „БиС“ – Паметник на българо-съветската дружба, facebook.com/BiSBulgaria   
08.30 часа - Любителски крос 5км - с www.iRun.bg  старт/финал: Слънчев часовник, Морската градина. 
09.30 часа - Любителски крос 2,5км - с www.iRun.bg  старт/финал: Слънчев часовник, Морската градина. 
10.00 часа „Зелен Маратон“ – горско бягане и планинско колоездене – Аладжа Манастир – за предварително записване и информация www.zelenmaraton.com 
10.00 часа Лекоатлетически пробег „Варна“ – Слънчев часовник, Морска Градина
10.00 - 11.30 часа Йога нидра и медитация с Велислава Славова, Йога студио Тримурти www.yogatrimurti.com 
15.00 – 17.00 часа Открити тренировки и състезание по ориентиране със Спортен клуб по ориентиране „Бегун“ – в района на Пантеона, Морска Градина
sportvarna.com