Крумов не е изненадан от успеха на Силвия
Крумов не е изненадан от успеха на Силвия / Добри Атанасов
Крумов не е изненадан от успеха на Силвия
92553
Крумов не е изненадан от успеха на Силвия
  • Крумов не е изненадан от успеха на Силвия
Крум Крумов и Цонка Господинова са треньорите на балканската ни шампионка за девойки на 3000 метра Силвия Георгиева. Състезателката на „ЕВЪР” бе придружена в Истанбул от Крумов, който стана пряк свидетел на нейния успех.

„Силвия е балкански шампион и си свали с 12 секунди постижението от националния шампионат в Добрич, което говори, че си е изпълнила задачата.Тя е много дисциплинирана и отговорна. Тя има талант, има заложби. Вече понатрупа и опит. Ще стане четвърта година, откакто се занимава с лека атлетика. За нея са характерни постоянството и трудолюбието. Тя работи, работи и работи. Без труд, колкото и да е талантлив един състезател, в един момент потъва”, коментира Крум Крумов за „Морски гонг” по Дарик радио.

Треньорът  въобще не е изненадан от извоюваното от Силвия право да бяга при жените. Той й е съобщил, че ще участва на Балканиадата в Белград, едва след като се прибират от Балканското в Истанбул, където Георгиева печели първото място:

„Резултатът й в Добрич 4:23 минути я вкара в световните ранглисти.  Този резултат на 1500 м. й дава възможността  да бяга и при жените.  Нормативът за Белград при жените е 4:31 м. , а тя е с време 4:23 м. Умишлено не казах на Силвия, че има покана да бяга при жените на Балканиадата в Белград. Исках да мине балканското в Турция. Споделих й го, след като се прибрахме. Надявам се да се представи добре в Белград. Така или иначе,  тя трябва да бяга при жените. Тя е старша възраст, няма какво да отлагаме. Трябва да се опитва да се сборва с по-големите. На зимните състезания, ако беше бягала в Добрич при жените, щеше да е първа и на 1500 и на 3000 метра. Просто такива бяха резултатите. Тя ми сподели също, че иска да се опита да бяга и под 4:20 м. при жените”.  

Крумов сподели и впечатленията си от залата в Турция, където се проведе Балканиадата за юноши и девойки:

„С малко средства в Истанбул са направили уникално съоръжение за 8-9000 души. Има 6 коридора, хубава писта, плавни виражи. Има място за загряване. Залата е мултифункционална, а не само за лека атлетика. Все пак през 2012-а там беше  Световното първенство. Това бе и основната причина да искам да я видя.

Чуйте цялото интервю с Крум Крумов в приложения звуков файл: