Марев е пред завръщане във футзала
Марев е пред завръщане във футзала / Добри Атанасов
Благовест Марев пред завръщане във футзала
93384
Благовест Марев пред завръщане във футзала
  • Благовест Марев пред завръщане във футзала
Бившият футболист на „Черно море“ Благовест Марев може да се завърне във футзала. За това намекна той при гостуването си в предаването „Морски Гонг“ по Дарик  Варна днес. Синът на Тодор Марев има много сериозни успехи, както на клубно, така и на национално ниво в този спорт. Той разкри, че в момента се гради проект, в който е поканен да се присъедини. Ако се увери, че действително ще се работи професионално, Марев е готов да се върне във футзала.
По време на гостуването си днес той говори, както за футзал, така и за футболната академия „Марев Старс“, където работи съвместно с баща си и брат си Бойчо Марев.
Благовест Марев разкри защо е прекратил състезателната си кариера: „Във футбола последно играх с екипа на „Калиакра“ в Б група. Когато приключи сезона реших, че или ще играя на високо ниво, или няма смисъл повече да се занимавам. Взех го това решение. Не зная дали е било правилно, но приключих с големия футбол и се прехвърлих във футзала покрай брат ми. Първият ми тим бе МФК „Варна“. Той бе на много високо ниво. Работеше се професионално и имахме много сериозни успехи. Играхме в основен кръг на Шампионска лига.  Докарахме „Бенфика“ във Варна. След това играх в Сплит, където също имахме сериозни успехи. В Малта станах шампион с Хибърниънс. Там ми направи впечатление как президентът ни изпрати, когато влязохме в Шампионска лига и ни посрещна, след като приключихме участието си в нея. Когато се върнах в България срещнах тотална разруха във футзала ни. Това ме накара да се откажа. Надявам се нещата да се променят. Сега правят един проект, все още в начален стадий, в който съм поканен да участвам. Ако се развие до степен в самия отбор професионално да се работи, аз съм казал, че ще участвам. Така, че очаквайте изненада. Да се върна на терена отново? Всичко е възможно“. 

Марев разказа и за Академията „Марев старс“:
„Академията я основахме преди 3 години, на 4 януари. Стартирахме с 6 деца, кат в настоящия момент броят им нарастна на 60. Тренировките са в събота и неделя. Лятото тренираме и навън. Децата са на възраст между 5 и 12 години, разпределени в групи. Главно с децата се занимавам аз. Помага ми и баща ми, когато има време, тъй като е треньор в ДЮШ на „Черно море“. Брат ми също помага много, когато си е в България.  Опит черпим отвсякъде. Много са напреднали технологиите в момента. Опит черпя и от мои треньори, с които поддържаме връзка и сега. По-специфична и по-различна е работата на треньорите с малки деца. Много е важно да се задържи интересът на децата, когато са малки. Концентрацията им е около 15-20 минути. Затова трябва да има игри за забавления, да имат повече контакт с топката, да се набляга да заобичат футбола“.
Чуйте цялото интервю с Благовест Марев в приложения звуков файл: