/ Добри Атанасов
Отборът на „Черно море“ се класира за трети кръг в турнира за Купата на България, след като постигна много трудна петгеймова победа като гост на ВК „Строител“, който бе създаден през този сезон и се състезава в А НВГ - югоизток (трета дивизия). Варненци се наложиха с 3:2 (25:18, 20:25, 23:25, 25:21, 15:8) в двубой, продължил близо два часа пред близо 450 зрители в зала "Строител" в града под тепетата, съобщава bgvolleyball.com. 

Ето пълната информация на bgvolleyball.com за мача в Пловдив:   
Гостите от „Черно море“ започнаха вихрено, като поведоха със 7:1, а при първото техническо прекъсване авансът им бе 8:2. След нови две точки за варненци, треньорът на пловдивчани поиска прекъсване (2:10), а при втората техническа пауза черноморци водеха с 16:6. Домакините се посъвзеха след това, но авансът на Черно море бе много сериозен и варненци поведоха след 25:18. 

Във втория гейм отборът на „Строител“ бе доста по-равностоен съперник на Черно море, като водеше при двете технически прекъсвания с по една точка. Решителният си удар в гейма играчите на домакините направиха при 20:16, което принуди треньорът на варненци Юли Тупанков да ползва прекъсване. Отборът на Строител обаче удържа преднината си и изравни след 25:20. 

В третия гейм Черно море имаше преднина (17:15), но отборът на Строител успя да стопи пасива си, да поведе с 23:21 и да достигне до 25:23 и 2:1 гейма. 

Варненци реагираха мигновено и в четвъртата част не изпуснаха инициативата, за да достигнат до тайбрек. В него Черно море дръпна с 6:1, като този аванс се оказа достатъчен за крайния успех, дошъл след 15:8.
 
"Не си повярвахме, че можем да победим", коментира малко след края на двубоя играещият президент на Строител Мартин Палийски, който тази сутрин стана баща.