/ ThinkStock/Getty Images
Дарителска кампания "Изкуството за деца в нужда" на фондация "Св. св. Константин и Елена" започва във Варна. От организацията уточниха, че в благотворителната експозиция са включени повече от 200 художествени творби - живопис, малки пластики, графики, фотографии, икони.

Произведенията са селекция от нови творби, предоставени от авторите им специално за кампанията. Най-младият творец, включен в експозицията, е 13-годишната Мила Капричева от Варна, която представя две свои картини.

Наградиха ученици, спасявали хора при пожара в Рояк

В изложбата има и творби от арт фонда на Фондацията, от галерии и частни колекционери. В нея са представени и ръчно изработени коледни картички, дело на възпитаници и преподаватели от Центъра за специална образователна подкрепа "Св. св. Кирил и Методий" в с. Кривня с подкрепата на фондацията.

Благотворителната изложба може да бъде видяна в галерия "Графит" от днес до 31 януари 2022 г. Събраните средства ще бъдат насочени за подобряване на професионалната квалификация, курсове по езици и математика, а също и практикуването на различни спортове за децата от Центровете за настаняване от семеен тип "Изгрев" и "Другарче" във Варна и училището в с. Кривня. Предвижда се и подпомагането на студенти в неравностойно положение.

Това е 13-та поредна годишна дарителска кампания на фондация "Св.св.Константин и Елена". Заради пандемията последните издания на изложбата се представят в галерията в рамките на два месеца, а желаещите да купят някоя от представените художествени творби, могат да направят своя благотворителен жест и онлайн.
БТА