затвор
затвор / ThinkStock/Getty Images
Заради трите ѝ деца мярката досега беше "Домашен арест"

Мария Ст. от Игнатиево, която е майка на три деца, влиза в затвора за пет месеца, за да изтърпи ефективно наказание лишаване от свобода. Това се случи след като състав на Варненския районен съд одобри сключеното споразумение с Районната прокуратура.

Джебчийската кражба е извършена на 17 септември миналата година. В автобус №409 Мария забелязала чужденец и успяла, без да бъде усетена от него, да открадне мобилния му телефон. Действията на многодетната майка били наблюдавани от цивилни служители на ОД на МВР, които работели по време на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на джебчийските кражби в курортите и градския транспорт.

Извършителката слязла на следващата спирка, където била арестувана от органите на реда с мобилния телефон на чуждия гражданин, който бил намерен в дамската ѝ чанта.

Така било образувано досъдебното производство срещу Мария Ст. и заради трите ѝ деца ѝ била определена мярка за неотклонение „Домашен арест“.

След одобряване на споразумението от съда, което е окончателно и има силата на присъда, предстои в близките дни осъдената да влезе в сливенския затвор, за да изтърпи ефективното си наказание при общ режим.