Веселин Долмов-Арсен
Веселин Долмов-Арсен / личен архив
Един от на-добрите илюзионисти в Европа, варненецът Веселин Долмов- Арсен ще зарадва тази вечер публиката в родния си град с магично шоу, наречено „3653 DAYS MAGIC“.  Спектакълът е по повод 10 години от стъпването му на сцена, а в него участие ще вземат най- добрите  магове в Европа – Астор, Андреас, Зайн, Теос, Джулиано и Паскал.

Спектакълът обозначава годишнина от стъпването на Арсен на сцена и е с благотворителна кауза. Започва в 19.00ч. във Фестивален и конгресен център Варна.

50  процента от приходите му  ще бъдат дарени за лечението на Латинка Банева – вариететна актриса и преподавател по изкуство. Тя страда от рядко заболяване, за което има много скъпо лечение в Турция.  Част от сумата за лечението й е събрана.

Благодарение на това  в началото на седмицата Латинка постъпи в Турция, където и беше направена успешна операция. За да продължи и завърши лечението й обаче е необхоимо да се събере  и останалата част от сумата в размер на 50 000 евро.

„Тъй като сумата за събиране е голяма решихме да намалим цените на билетите, което ще се отрази на прихода от спектакъла, но да отворим благотворителни кутии, в които хората ако преценят да дарят колкото решат за Латинка. Така 50 % от приходите на спектакъла  и цялата сума от благотворителните кутии ще бъдат дарени за лечението на Латинка Банева. Кутиите ще бъдат отворени в присъствието на комисия след спектакъла. Всички средства от кутиите и 50 % от прихода на спектакъла ще бъдат внесени по сметката на Латинка Банева и и събралата се сума ще бъде обявена пред варненската общественост с помощта на медиите“-каза Йовка Димитрова, организатор на “3653 DAYS MAGIC”.