Лелята на убитата Женя твърди, че е невинна; дала парите на убиеца назаем
Лелята на убитата Женя твърди, че е невинна; дала парите на убиеца назаем / снимка: БГНЕС

Лелята на зверски убитата Женя Тодорова от Варна отрича тя да е направила „мократа поръчка”. Светла Тодорова не се признава за виновна, заяви окръжният прокурор на морския град Владимир Чавдаров пред bTV.

Жената бе задържана след като 21-годишната й племенница Женя бе намерена обезобразена и зверски намушкана с нож. Според прокуратурата лелята е поръчала убийството, а физическият извършител е приятелят на 15-годишната й дъщеря - Петър Ангелов. Омразата на Светла била породена от факта, че Женя била единствен наследник на двуетажната къща, в която живеела фамилията.

Светла отрича всякаква вина. Тя твърди, че е дала пари на кандидат зет си назаем, а не за да убие Женя. Петър пък твърди, че след като започнал да мушка Женя, не си спомнял нищо, разказа прокурор Чавдаров. Според обвинителя обаче 21-годишното момче лъже и е заело защитна позиция. „Самата подготовка на престъплението, а и действията му след това говорят, че е съзнавал какво прави”, коментира обвинителят.

Петър се е опитвал да се измие. Изгорил е дрехите си и дръжката на ножа, с който е нападнал Женя. През юли т.г. младежът е бил осъден за наркоразпространение. Твърди, че взема наркотици, а при убийството е бил на пико и марихуана.

21-годишната Женя Тодорова бе открита мъртва в дома си на улица „Лоза” в квартал „Левски” на 27 септември. Като поръчител на убийството бе задържана лелята на жертвата. Физическият извършител е Петър - интимен приятел на нейната дъщеря и първа братовчедка на убитата. Той е трябвало да получи 2000 лв. Мотивът за престъплението е имотен спор.

Престъплението е извършено през нощта на сряда срещу четвъртък. По същото време родителите на жертвата са спели в съседна стая. Женя е убита по особено жесток начин. По тялото й има следи от борба и десетки рани от нож, който от ударите се е счупил. 21-годишният Петър се е опитал да изгори дръжката му заедно с дрехите, с които е бил на местопрестъплението. Пред разследващите той е направил пълни самопризнания, посочвайки подбудителя, мотивите и начина на извършване на убийството.

Младежът е завел полицаите и до мястото, където е изгорил дрехите си. Открито е острието на използвания от него нож. Петър, който като непълнолетен има регистрации в Детска педагогическа стая, е получил авансово от майката на приятелката си 500 лева. След убийството тя е трябвало да му даде още 1500 лв.

Във фамилната къща на ул. „Лоза” живеят две семейства - това на Женя и на нейната 38-годишна леля Светла, която е сестра на баща й. Жертвата е била единственият наследник на голяма част от имота.

Други новини от Варна