Купуваме с до 30 % по-евтино на Салона на книгата
Купуваме с до 30 % по-евтино на Салона на книгата / netinfo
През последните няколко години у нас за забелязва връщане не интереса към купуване на нови книги. Това заяви пред Дарик Дамян Яков, председател на Асоциация "Българска книга".

Ръстът на продажбите през последните години надвишава инфлацията и е около 20 %. През последната година в книжния сектор е реализиран оборот от 130 милиона лева, което не е малко при условие, че в този сектор работят около 5000 души, посочи Яков.

“Тези, които допреди 2-3 години не смееха да отделят средства за нови книги, т.е. образованите хора, отново започват да купуват. Тези пък, които имат пари, в по-голямата си част за съжаление са дистанцирани от книгите и всякаква идея за култура”, коментира Яков по повод започващия в четвъртък Салон на книгата Варна`2008.

Някои от издателствата участници в тазгодишното изложение ще продават книгите си с 10 до 30 % отстъпка, разкри председателят на Асоциация "Българска книга", които заедно с Община Варна са организатори на Салона.

Салон на книгата`2008 ще се проведе от 25 до 29 септември в Спортна зала. Новите си заглавия тази година ще представят 32 български издателства. Работното време на щандовете ще е от 10 до 19 часа.