Галин Гинев 
Галин Гинев  / Държавен куклен театър - Варна
Днес Гинев отбелязва със спектакъл 20 години на сцената на Кукления театър във Варна
Кукленият актьор Галин Гинев: Децата са най-взискателната публиката
101183
Кукленият актьор Галин Гинев: Децата са най-взискателната публиката
  • Кукленият актьор Галин Гинев: Децата са най-взискателната публиката
Навръх  Деня на шегата, от 19.00 часа на сцената на Държавен куклен театър – Варна ще се играе един от емблематичните спектакли за възрастни – „Професия лъжец“ на режисьора Теди Москов. По щастливо съвпадение, на този ден актьорът Галин Гинев изпълва 20 години на сцената на Кукления театър във Варна.

„20 години звучат много сериозно, но като се обърна назад, сякаш беше вчера, като започнах. Първата постановка, в която играх, беше „Духът от лампата на Аладин”. Обичам всичките си роли. Във всяка от тях актьорът влага част от себе и няма как да се избере само една любима роля”, сподели в интервю за Дарик 44-годишният Галин Гинев. 

Държавен куклен театър - Варна

Една от куриозните случки на актьора е когато играе ролята на лош герой. Момченце се качва на сцената със стиснати юмруци и започва да крещи по негов адрес „Той лъже”.

„Децата са най-взискателната публика. Ако родителите са склонни са премълчат нещата, които не им харесват, децата са откровени”, изтъкна актьорът. 

Държавен куклен театър - Варна

За две десетилетия на сцената Галин Гинев се е превъплъщавал в десетки роли в куклени спектакли. И не само. Като актьор се е снимал в сериала "Стъклен дом " и игралния филм "Още една мечта". Освен на сцената, се изявява и като режисьор на куклени спектакли. 

За 20 години на сцената е отличаван с много награди. Сред тях е индивидуална награда "Варна" за младо дарование, две колективни награди „Варна”за отделни спектакли и призове от различни фестивали.

Държавен куклен театър - Варна

Галин Гинев е и генерален представител на Бирената партия за Варна, която има над 100 членове. „Ние сме малко, но отбрано общество. Обединяваме любители и на други партии, които забравят своите партийни различия. На сбирките ни са гостували бившият лидер на ДСБ Радан Кънев и градският лидер на БСП Борислав Гуцанов”, разкри актьорът и партиен лидер. 

Цялото интервю с Галин Гинев ще откриете в аудио зоната.