/ netinfo
Актьорът Кръстю Лафазанов се срещна с млади театрали, кинематографисти и фотографи във Варна. Това стана броени минути преди представлението на "Комиците" във фоайето пред зала 1 на Фестивален и конгресен център.

Възпитаници на Детско-юношески театър "Златното ключе", Куклен театър "Палечко", Театрална студия "Вълшебната завеса", кино школа "Братя Люмиер" и школа по фотография "Позитив" при ЦПЛР - Общински детски комплекс във Варна успяха да научат любопитни моменти от времето, когато Лафазанов също е бил част от "ключетата".

"Трудно ми е да говоря за Катя Папазова в минало време. Беше невероятен човек и педагог. Имам страхотни спомени от тези години. Тя ни научи на всичко. После във ВИТИЗ ни беше много лесно", заяви пред децата Лафазанов.

Кръстю Лафазанов се срещна с млади театрали и фотографи в родната Варна
netinfo

От младите театрали с ръководител Сия Папазова актьорът получи своя рамкирана снимка от юношеството си, когато е участвал в представлението "Приказка за цар Салтан" по Александър Сергеевич Пушкин, както и покана за отбелязването на 45-та годишнина на "Златното ключе", която ще се състои на 23 декември в Младежки дом.

Подаръци имаше и от "Палечко", които скоро празнуваха 25 години от основаването на школата. Лафазанов повече от 20 минути раздава автографи, позира за снимки и селфита с младите си варненски почитатели.

Проектът "Вдъхновяващи срещи" на ОДК - Варна, който събира възпитаници на школите с различни успели личности от културния и обществен живот на страната и чужбина, се инициира от журналиста Емилиян Ялъмов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК