Криминалисти удариха пазара на наркотици във варненския кв. „Аспарухово“, съобщиха от МВР.

МВР

На 27 април при специализирана полицейска операция по противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества на територията на кв. "Аспарухово", криминалисти от Четвърто РУ спрели за проверка автомобил.

Задържаха клиентка и дилъри на пътя Кюстендил-Дупница

При направената инспекция се оказала, че водачът на автомобила - 23-годишен варненец, е дал положителна проба за метамфетамин, след направен наркотест, а в стоящия до него пътник на 33 години, известен на МВР, са намерени 10 броя пакетчета, съдържащи бяло кристално вещество.

МВР

В хода на разследането е предприето претърсване на дома на возещия се в колата мъж. В жилището му са намерени 23 броя пакети със зелена тревиста маса, бяло кристално вещество, насипна суха тревиста маса, гриндер, електрическа везна и пари.

МВР

Направената експертна справка в лабораторията на ОД на МВР показва, че наркотичните вещества са: метамфетамин - 40,36 г, анфетамин, 5,61 г, марихуана - 247,8 г и 0,64 г екстази.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура във Варна.