/ МВР
В хода на полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества и на база анализирана оперативна информация, на 17 март служители на Районно управление-Елин Пелин пристъпили към претърсване на частен имот във вилна зона „Побит камък“, съобщиха от МВР.

МВР

В постройка, обитавана от 61-годишен жител на столицата, криминалистите попаднали на найлонов чувал с тревиста маса с тегло около 3 кг, реагираща на марихуана. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

След акция: Иззеха над килограм марихуана в Новозагорско (СНИМКА)

Наркотичното вещество е иззето. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата. Минути след 22:00 часа снощи, при проведени аналогични действия, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР-София и колегите им от Районно управление-Ботевград предприели претърсване на мазе в града.

МВР

В дървен шкаф те открили две електронни везни и две топчета суха тревиста маса, реагирала положително на канабис, увити в полиестерни пликове. В полицейския арест за срок до 24 часа е задържан 17-годишен младеж.

Регистрирана е преписка за извършено престъпление и работата по пълното документиране на случая продължава.