/ БГНЕС, архив
Най-често срещаните имена в кандидатските листи на партиите, коалициите и инициативните комитети са Николай, Георги и Димитър
Регистрираните кандидати за варненски депутати са общо 277. От тях 199 са мъже.  Най-възрастният кандидат за народен представител е на 77 години, а най- младият - на 22 години, обявиха от Районната избирателна комисия.

Кой срещу кого на изборите във Варна

Най-често срещаните имена в кандидатските листи на партиите, коалициите и инициативните комитети са Николай, Георги и Димитър.

От регистрираните кандидати за народни представители единственият рожденик в изборния ден 26 март е  Веселин Марешки.

Най-дългата кандидатска листа е  на ГЕРБ - 30  което представлява  максималният възможен брой кандидати в една листа за Трети изборен район Варна. Най-късата листа е на "Български Демократичен Център"-БДЦ и включва само един кандидат. Регистрирани са двама независими кандидати - Красимир Жейнов и Росица Йорданова.

ТУК може да бъде извършена  проверка относно присъствието на гласоподавател в подписките в подкрепа на независимите кандидати в Трети изборен район Варна.

На  11 март изтича срокът за заявяване от гласоподавател да бъде вписан  в избирателен списък и да гласува по настоящ адрес, както и срокът за заявяване от гласоподавател да бъде вписан в избирателен списък и да гласува с подвижна избирателна кутия.

 Всеки избирател има възможността да провери адреса на избирателната си секция по следните начини:
 - на  http://www.grao.bg/elections
- чрез SMS на номер 18429
- на телефон 0800 1 4726, който е безплатен за цялата страна.