Кандидат за районен кмет иска ниски данъци за местностите с лоши пътища
Кандидат за районен кмет иска ниски данъци за местностите с лоши пътища / пресцентър

Да се направи програма в рамките на следващия четиригодишен мандат за изграждане на улична и тротоарна инфраструктура в местностите, в които черните пътища са повече от тези в селата. За това ще настоява кандидатът за кмет на район „Приморски“ д-р Георги Илиев, издигнат от местната коалиция „Реформатори и патриоти – решението за Варна“. В момента в „Акчелар”, „Сотира”, „Франга дере”, „Изгрев”, „Евксиноград”, ж.к. „Бриз”, „Св. Никола” липсва нормална инфраструктура. Пътищата са неизградени, тротоари липсват, няма дори нормалнобдяване и електрозахранване и собствениците на имоти, които иначе се водят в регулация, са принудени да си ги осигуряват сами, обяснява д-р Илиев.

В тези райони липсва дори редовно сметоизвозване, а в същото време живеещите там плащат едни от най-високите местни данъци и такси във Варна.

Това не е справедливо, категоричен е кандидатът за кмет на района. Той планира да създаде звено в районното кметство, което да подпомага гражданите във връзките им с дружествата ВиК и "Енерго-про" за улесняване на контактите, както и за избягване на недоразуменията, свързани с прехвърлянето на кооперации и допускане на нови собственици в тях. Така ще бъдат избегнати редица недоразумения, ще се спестят нерви на гражданите, а дружествата, предлагащи услугите ще имат в лицето на кметския екип партньор в решаването на възникналите казуси, обяснява идеята си д-р Георги Илиев.

Той има намерение да предложи чрез съветниците на коалицията на реформаторите и патриотите местностите да бъдат включени в следващите поръчки за сметопочистване и сметоизвозване с график, подобен на този в централните части, както и да се осигурят достатъчно съдове за смет в районите с лоша инфраструктура. За там фирмите по сметопочистване ще трябва да заложат закупуването на по-малки специализирани машини, за да могат да навлизат в по-тесните и неасфалтирани улици, категоричен е специалистът УНГ в УМБАЛ „Св. Марина“.

Докато тези мерки не бъдат реализирани на 100% - районното кметство да направи предложение на Общинския съвет да бъдат намалени местните данъци и такси на живеещите в района, ще настоява Георги Илиев.