Калина Белмезова: Ще работя за просперитета на всяка част от района
Калина Белмезова: Ще работя за просперитета на всяка част от района / ГЕРБ

Кандидатът за кмет на ГЕРБ за варненския район "Аспарухово" Калина Белмезова и кандидатите за общински съветници от листатa Димитър Колев, Иво Иванов и Милена Димова се срещнаха с възрастни хора от два пенсионерски клуба в кв. "Галата", както и с пенсионери от клуб "Хан Аспарух".

По време на срещата Белмезова акцентира на това, че за район "Аспарухово" е предвидено финансиране в размер на 100 млн.  лв. Тя разясни, че  добрата инфраструктура и облагородяването на района е единственият начин, чрез който общината ще насърчи и улесни развитието на туризма в района. Белмезова добави, че е необходимо в квартала да бъдат изградени спортни площадки, където младите хора да могат да спортуват и да  играят с децата си.

Присъстващите обсъдиха озеленяването, сметопочистването и други дейности, с които местната власт може да съдейства за изграждане на уюта и чистотата в района. Обсъдени бяха и административните срокове при издаване на документи от представители на местната власт в лицето на кметствата и общината. Калина Белмезова подчерта, че България е една от страните, в които реално сроковете са под средните за Европа и процедурите са сравнително улеснени и лишени от допълнителна финансова тежест.

Белмезова подчерта, че районът е включен в културните събития за града. "За първа година се проведе кино на открито в кв. Галата", припомни кандидатът за кмет на "Аспарухово".

По време на срещата й с възрастни хора от клуб "Хан Аспарух" пък Калина Белмезова и кандидатите за общински съветници от листата запознаха присъстващите подробно  с плановете за развитие на парка в Аспарухово. "Ако ни бъде гласувано доверие, ще се постараем  да работим за всяка една част от района", ангажира се Белмезова.

След срещите в пенсионерските клубове кандидатите за районен кмет на "Аспарухово" и общински съветници от листата на ГЕРБ присъстваха на здравна беседа на тема "Борба с хипертонията-проявления и начини за справяне с болестта". Тя бе изнесена от кандидатата за общински съветник на ГЕРБ д-р Лидия Маринова. Д-р Маринова обясни на присъстващите колко  са важни превенцията, както и здравословният начин  на живот, за да бъде избегната болестта.

Кандидатът на ГЕРБ за районен кмет на "Аспарухово" Калина Белмезова и кандидатите за общински съветници участвахта и в изнесени приемни с граждани. Приемната бе разположена пред читалище "Просвета 1927".