/ ThinkStock/Getty Images
Голямо количество контрабандни части за боеприпаси - гилзи, проектили и преса за патрони, откриха митнически служители на Летище Варна в чекиран багаж на пътник - ирански гражданин, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция „Митници“

Задържаните стоки не са под специален контрол съгласно Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества, но поради търговското си количество недекларираните 2699 части за боеприпаси за иззети.

Иззеха пистолет и 13 бойни патрона на „Капитан Андреево“

Предприети са действия по образуване на административнонаказателно производство по реда на Закона за митниците. Чужденецът е пътувал като турист с чартърен полет за Иран на 15 септември.

Агенция „Митници“

На Летище Варна той е преминал през „зелен коридор“ без да декларирана нищо. След съвместни действия със служба „Сигурност“ на летището и служители на „Гранична полиция“, митническите инспектори извършват щателна проверка на чекирания багаж на пътника.

Агенция „Митници“

В хода на митническата проверка са открити в багажа преса за снарядяване на патрони, 98 гилзи за нарезно оръжие и 2600 броя проектили в различни калибри. Те са били укрити на различни места - в кухините на плажни чадъри, в ютия, в метални пръчки и в консервни кутии в чекирания багаж на пътника.