/ Агенция „Митници“
Митничари иззеха 1469 литра нелегален алкохол при шест отделни проверки през септември във Варненско, съобщиха от Агенция "Митници".

Демонтирани са и три установени на територията на областта нерегистрирани съоръжения за изваряване на алкохол. Нелегалният алкохол е открит в частни имоти и за него не са представени документи за начислен, обезпечен или платен акциз, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

Агенция „Митници“

При една от проверките на 24 септември митническите служители откриват в гаражно помещение на територията на община Дългопол 373 литра течност с характеристики на етилов алкохол в пластмасови туби и бидони.

Иззеха 8000 литра контрабанден алкохол в Пловдивско

Същият ден при съвместна проверка с митническа мобилна група в частен имот в селище на територията на община Аксаково в работещ режим е установено нерегистрирано съоръжение за изваряване на етилов алкохол, както и 117 литра етилов алкохол, също в туби и бидони.  

Агенция „Митници“

221 литра нелегален алкохол с характеристики на ракия е иззет при проверки на 17 септември в два имота в селище в община Вълчи дол. В единия от тях също е установено нерегистрирано съоръжение за изваряване на алкохол.

Агенция „Митници“

Други 267 литра етилов алкохол и нелегален „казан“ са открити в частен имот в местност край град Варна, при съвместна проверка на 8 септември с участието на митническа мобилна група от Централно митническо управление и служители от Икономическа полиция при ОД на МВР Варна.
 
При друг случай на 5 септември  служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ и екип на митническа мобилна група извършват проверка в частен имот на територията на община Аксаково по оперативна информация за нелегална продажба на ракия.

Агенция „Митници“

В хода на контролните действия е открито в имота голямо количество от 491 литра жълта на цвят течност с мирис на етилов алкохол, в туби и бидони с различна вместимост.
 
От задържания нелегален алкохол са взети проби за лабораторен анализ и по случаите ще бъдат образувани административнонаказателни производства.