/ Thinkstock/Getty Images
Изнасилвач си спести близо две години престой зад решетките, след като беше пуснат предсрочно заради добро поведение, показа проверка на Дарик. 58-годишният пастир Марин изтърпяваше наказанието си в затворническото общежитие край Девня заради посегателство над възрастна жена, която му се пада роднина.

Арестуваха двама, обвиняват ги в изнасилване на старица

На 2 януари 2013 г. Марин и общият работник Костадин се черпили с ракия, когато в дома на пастира във варненското село Царевци дошла 82-годишната старица, за да търси майка му. Мъжете я изблъскали на леглото и последователно изнасилили страдащата от деменция жертва. След това я покрили с одеяло и оставили в неадекватно състояние, както я намерили нейните близки. 

Пратиха в затвора изнасилвачи, посегнали на старица

Първоначално двамата съучастници получиха от Варненския районен съд по 9 години затвор, но на последна инстанция наказанията им бяха намалени на 7 години.

В затвора Марин е бил награждаван многократно и не е наказван. Зад решетките той е проявил критичност към извършеното престъпление, а и освен това здравословното му състояние се е влошило.