"Гергьовден мина! Лято се брои!". Под това мото във Варна в съботния ден ще се проведе веселие в Екопарка край курорта "Св. Константин и Елена“. Празникът ще започне в 11.00 и ще продължи до 18.00 часа.

Ще има конкурси за автентична носия, най-красив венец и най-активна фамилия, богата фолклорна програма, семейни игри и забавления, арт базар, творчески работилници, спортни турнири и детски игри. Предвидени са щандове за продажба на храна, бири и напитки, дегустации и демонстрации.

Комикът Христо Гърбовов ще бъде водещ и активен участник в празника. А специалното участие на Иван Звездев ще подсили семейния характер на събитието. Той ще организира 3 атрактивни кулинарни шоута за различните възрасти с подбрани продукти от района. Гост ще е и забележителната спортистка Ваня Стамболова, която ще води спортните игри. 

„Ние сме група представители и собственици на частни бизнеси в града ни. Освен варненци, ние сме преди всичко българи и желаем да пренесем народните си обичаи и традиции в богатия културен календар на нашия град. Целта на това начинание е създаването на по-силно чувство за принадлежност и съпричастност към съгражданите ни.

Единствената такса, която ще се заплаща, е тази за вход на Екопарка. Тя е 4 лева за възрастни и 2 лева за ученици, студенти и пенсионери (при представяне на удостоверителен документ). Лица в неравностойно положение не плащат вход. Такса има и за паркиране – 3 лева за лек автомобил и 5 лева за  микробус или автобус. 

Организаторите на съботния празник стягат още две подобни тържества на същото място. На 10 август ще се състои събитието „Иде Празникът на Варна! Нашият празник!”, а на 26 октомври – „Димитровден – Зима иде!”. Веселията ще са ежегодни ище преминават под насдлов „Варненците да живеят,да танцуват и да пеят, в народни носии“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК