/ Сдружение „Аз Вярвам и помагам“

Мащабна акция по събиране на пластмасови капачки ще се проведе на 13 април, събота, пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. Организатор е сдружение „Аз Вярвам и помагам“, със съдействието на Община Варна.

В голямото предаването на непотребни пластмасови капачки се очакваме да се включат над 25 000 души от цяла Североизточна България, обявиха от „Аз вярвам и помагам“.

21 тона - резултатът от голямото предаване на пластмасови капачки

Това означава, че предстоящата акция се очертава да е по-мащабна от последното подобно събитие. То се проведе на 29 септември миналата година отново пред Катедралата. Близо 15 000 души донесоха своите капачки и така бяха събрани и предадени 21 тона пластмаса само за няколко часа. 

Сдружение „Аз Вярвам и помагам“

Със средства от рециклираните капачки от предстоящото на 13 април събиране ще бъде закупена и дарена скъпоструваща медицинска апаратура в помощ за новородените деца в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов" и МБАЛ „Св. Анна“.  

До този момент чрез инициативата за събиране и рециклиране на капачки, сдружението с помощта на хиляди доброволци, е предало над 48 тона капачки. Със събраните средства са направени следните дарения: мобилна аспирационна система за торакален дренаж при пневмоторакс и бебешки реанимационен кът с отоплител от най-ново поколение в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов“ и прецизен неонатален веноскоп за МБАЛ „Св. Анна“.

Сдружение „Аз Вярвам и помагам“

Сдружението „Аз вярвам и помагам“ е регистрирано през 2016 г. и се представлява от Владислав Николов.