Георги Мирчев за женския футбол и мини футбола във Варна
Георги Мирчев за женския футбол и мини футбола във Варна / netinfo
Георги Мирчев за женския футбол и мини фубола във Варна
83579
Георги Мирчев за женския футбол и мини фубола във Варна
  • Георги Мирчев за женския футбол и мини фубола във Варна

В интервю за предаването „Морски Гонг” по Дарик днес председателят на ЗС на БФС Варна Георги Мирчев говори по темите женски футбол и мини футбол във Варна. Ето какво сподели той: 
„Женският футбол има почитатели във Варна. Това, което му липсваше в последните години е организацията. С идването ми на работа в зоналния съвет на БФС Варна използвах момента, че Анелия Синабова приключи със съдийската професия и я привлякохме при нас в съдийската комисия и председател на комисията по женски футбол. Съвместно с деен човек като нея и Община Варна създадохме организация и привлякохме няколко спонсора, с което женския футбол живна. Успяхме да направим и няколко турнира. Бяха привлечени няколко момичета в националната гарнитура за девойки. По-късно и треньорката Елена Пеева бе привлечена като помощник в националния отбор. Проведох няколко срещи с бивши националки на „Гранд хотел“ Варна. Те също помогнаха със съвети. Създаде се организация от хора, които обичат този спорт. Смятаме да продължим да работим по същия начин”, коментира Георги Мирчев.

По темата мини футбол във Варна шефът на зоналния съвет заяви следното: „Успяхме да организираме хората, които искат да играят в свободното си време футбол. Има и такива програми, по които работи БФС, спуснати от УЕФА. Мини футболът е част от аматьорския спорт. Направих срещи с хора, които могат да създадат нужната организация в лицето на Димитър Алексиев, Николай Хаджиев и Бисер Маринчев. Те се ангажираха да направят първо турнир, след това първенство. Хората го оцениха и видяха, че е по-добре да играят футбол там, където има организация-разбирайте наличие на доктор на съдии, на информация за мачовете, в които играят. Мога да кажа, че в началото при Николай Хаджиев започнахме с 12 отбора, а сега са вече към 50-60. При Митко Алексиев ситуацията е същата. Радващото е, че хората там играят за удоволствие и се получават хубави мачове и остават удовлетворени. Перспективите пред мини футбола са много сериозни”.
Цялото интервю можете да чуете в приложения звуков файл: