Еротичните танцьорки в “Златни пясъци” – всички с трудови  договори
Еротичните танцьорки в “Златни пясъци” – всички с трудови договори / Sofia Photo Agency, архив

Пет нощни заведения, предлагащи еротична програма в курорта "Златни пясъци", са били проверени при нощна акция на полицията, противопожарната служба и НАП. Операцията е била по линия "Противодействие на трафика на хора и сексуална експлоатация", съобщиха от МВР-Варна.

Проверките са били извършени за времето от 23 до 3 часа. Проверени са били общо 44 лица, предимно жени. Сред тях няма установени малолетни и непълнолетни лица.

Сред проверените заведения са еротик-клуб "Хаус", клуб-бар "Магура", нощен бар "Рай" и бар-клуб „Велвет". Всички танцьорки и останалите от персонала там са били на трудови договори. Не са открити нарушения в охраната на обектите, осигурена от лицензирани частни охранителни фирми.

В две от заведенията противопожарната служба е открила пропуски. В еротик-клуб "Хаус" пък са били установени две жени без документи за самоличност. Отведени са били в полицейското управление до установяване на самоличността им. При задържането им една от тях - 24-годишна с инициали Ив. Й., се представила с чужди имена, за което е уведомен прокурор.