,,Екран за нови кинематографисти” с още един шанс за авторите
,,Екран за нови кинематографисти” с още един шанс за авторите / sxc.hu, архив

Отваря се нова възможност за подаване на заявки за участие във филмовото предизвикателство ,,Екран за нови кинематографисти”. Авторите на филми могат да подадат своята заявка до 9-ти март на е-мейл адрес office@artinvision.bg, а крайният срок за изпращане на филмите е 10-ти март.

Проектът за нови кинематографисти се провежда в рамките на 6-тото издание на София Филм Фест - Варна’15, който ще се състои от 13 до 19 май във Фестивален и конгресен център. Идеята е да се даде трибуна на неутвърдени автори, желаещи да покажат своите творби пред изявени имена от кино средите. Организаторите припомнят, че няма ограничение за възрастта на авторите, както и за темата на филмите.

София Филм Фест-Варна’15 ще предложи на варненската публики едни от най-значимите и награждавани световни заглавия, както и селекция от документално кино. Шестото издание на  Феста във Варна ще бъде открито на 13 март със специална прожекция на арменския документален филм „Безкрайно бягство, вечно завръщане” (Endless Escape, Etern). Специален гост ще бъде самият режисьор, сценарист и продуцент на лентата – Харутюн Хачатрян. Откриването ще премине под знака на навършването на сто години от арменския геноцид. Началният час на прожекцията е 18:00.