Делта холдинг потърси съдействие заради взривовете тази сутрин
Делта холдинг потърси съдействие заради взривовете тази сутрин / netinfo
„Очакваме бърза реакция от Правителството на Република България и защита на инвестициите на Делта Холдинг, който извършва своята дейност съгласно всички закони на Република България”, обявиха от дружеството, собственик на 85 процента от веригата “Пикадили”, два от магазините на която бяха материално засегнати от взривове тази сутрин.

За по-малко от една година Делта Холдинг е вложил в развитието на търговията с бързооборотни стоки в България 70 милиона евро, осигурил е работа на 1500 служителя и планира да вложи още 150 милиона евро през следващите две години. Необходимо е Правителството на Република България да осигури всички условия за безопасна и сигурна дейност на сръбските компании, така както това е гарантирано на българските компании в Сърбия, съобщават от пресслужбата на компанията.

“Очакваме от Правителството на Република Сърбия да осигури безпрепятствено развитие и да подкрепи всички местни компании, които инвестират в региона и в Европа” пише в декларация, разпространена до медиите.

Делта Холдинг е сезирал Правителството на Република Сърбия с молба да осведоми Правителството на Република България, посолството на България в Сърбия, както и представителите на Европейския Съюз в Белград.

“Делта Макс груп” ООД е регистрирано в Република Сърбия и притежава 85 процента от веригата магазини «Пикадили». Останалите 15% са останали собственост на “Боляри” ЕАД, регистрирано във Варна. Собственик на “Боляри” е бизнесменът Георги Папуров, един от създателите на партия "ГЛАС" в морската столица. На последните местни избори Папуров спечели място в местния парламент, което впоследствие отстъпи на друг варненски бизнесмен - Красимир Узунов.

Припомняме, рано тази сутрин във Варна експлодираха самоделни бомби пред два обекта Пикадили в кварталите Владиславово и Младост. За щастие няма ранени, а материалните щети са незначителни (повредени са само входните врати на обектите). Българската полиция работи интензивно по събирането на всички доказателства и разясняването на обстоятелствата около тези криминални актове.

Пикадили Младост започна работа на обяд, а Пикадили Владиславово е все още затворен. Другите супермаркети Пикадили работят нормално.