България на гражданите: Отцепниците не са 300, а 30
България на гражданите: Отцепниците не са 300, а 30 / netinfo

От „Движение България на гражданите” – Варна опровергаха информациите, че през последната седмица 300 варненски членове на движението са напуснали и са се включили в новосформираната партия на Николай Бареков „България без цензура”. От партията на Меглена Кунева окачествиха появилите се публикации като неистински, като по техни думи наистина има напуснали ръководни фактори, но те са само четирима.

„Тези, които се отделиха, са: Георги Ковачев - бивш председател на структурата ни в район „Младост”, Димитър Груев - човекът, който го наследи на поста и негово подставено лице в същия район, Поля Ченева - заместник председател на горните двама, отново в район Младост и Георги Георгиев - бивш председател на район „Владиславово”. Останалите "близо 300 членове", както пише в медиите, са не повече от 30 души от всички райони в града и около 50-60 новоприети ударно в последния месец роми от „Владиславово”, които се вливат в структурите на ББЦ преди още да са приети официално от Управителния съвет на ДБГ в София, т.е. де юре не са членове на „България на гражданите”, коментираха от партията на Кунева във Варна.

От партията подозират „сделка за лични облаги”, която някой от напусналите е сключил с Христо Бозов и Николай Бареков, с обещанието да прелее цели структури в „България без цензура”.

„От доста време наши членове се оплакват, че съмнителни лица са се опитали да ги вербуват и подкупят, но това само е засилвало увереността им в идеите на "България на гражданите". Гореизброените лица, които ни напускат, отдавна се опитват да опорочат дейността на структурите в града, но след като действията им бяха стопирани своевременно от областното ръководство, защото са в разрез с моралните ни ценности, се опитаха да ги приложат там, където актове като задкулисни договорки и порочни изборни практики се приемат с отворени обятия. В крайна сметка ръководството на ДБГ- Варна благодари на Георги Ковачев, Димитър Груев, Поля Ченева, Георги Георгиев и техните съмишленици, че сами напускат партията, защото напоследък с агресията и сприхавостта си бяха в огромна тежест на всички останали честни и добросъвестни членове, а процедурите по изключване в една демократична партия са доста сложни. "Движение България на гражданите" е дългосрочен проект, който специално във Варна, се радва на членска маса от над 1200 души - повечето активни, доказали себе си във времето и доказателство за това са последните парламентарни избори, в които Варна постигна второ място в страната след София и категорично премина четирите процента. Благодарим на всички членове, които остават лоялни на каузата на „България на гражданите” и не се поддават на внушения, излизащи от краткосрочни политически проекти и техните обещания за бързо забогатяване”, се казва още в изявлението на Областния съвет на партията.

Бившият председател на структурата на „България на гражданите” в район Младост Георги Ковачев заяви вчера, че през последната седмица около 300 варненски членове на партията са я напуснали, като повечето от тях вече са част от „България без цензура”. Като една от причините за напускане, новият активист на партията на Николай Бареков определи неразбирателството на районните ръководства с областния координатор.