Българи пеят бразилска музика на сцена «Раковина»
Българи пеят бразилска музика на сцена «Раковина» / netinfo
Българи, които пеят бразилска музика, ще се изявяват тази вечер на сцена «Раковина» в Морската градина. Инициативата е на посолството на Бразилия у нас и почетния консул на Бразилия Михаил Михов. 400 безплатни диска с изпълнения на самба и боса нова ще бъдат раздадени безплатно на публиката. Албумът е резултат на съвместен проект на групата студенти от Нов български университет, почитатели на боса нова, и посолството на Бразилия в България в лицето на Н.Пр. Пауло Воловски. Формацията на младите изпълнители дебютират по време на честванията на 80-годишнината на известния бразилски композитор Антонио Карлос Жобим през май 2007 г.

Част от членовете на студентската формация ще пеят тази вечер на сцена «Раковина». Концертът е комплимент от организаторите на фестивала към българите, които пеят и слушат бразилска музика. На откритата сцена за варненци и гостите на града ще пеят още Васил Петров и варненският състав „Бразил акустик”

Концертът започва от 20 часа. Изпълненията на темпераментната бразилска музика ще бъдат напълно безплатни за любителите на самба и боса нова. Преди началото на концерта, както на останалите изяви от програмата на Фестивала на бразилската култура, публиката ще получи безплатна кайпириня – уникален бразилски коктейл.