Борислав Енев прехвърлил фирма на задържания за убийството му племенник
Борислав Енев прехвърлил фирма на задържания за убийството му племенник / снимка: Фейсбук

Убитият  бизнесмен Борислав Енев споделял преди време с близки приятели, че гледа да не носи пари у себе си, когато отива в къщата си в Аксаково заради племенника си Димо Стоянов, съобщава сайтът Днес +, позовавайки се на свои източници .  След като бил изоставен  от партньорите си и потънал в  дългове, той нямал друг изход освен да прехвърли  фирмата "МА-БС" на някого. Така щял да спаси авоарите си от запори.  Дружеството се оказало в ръцете на Димо.

За убиеца не е било проблем да отиде на третия етаж при Борислав, който сам му отворил врата. След като приключил с Енев, който бил прострелян в тила с огнестрелно оръжие, племенникът просто дръпнал топката на входната врата на жилището отвън и се прибрал на своя етаж. Това е станало в следобедните часове в сряда. Едва на другия ден тялото на 48-годишния мъж било намерено, потънало в кръв.

Димо Стоянов бе задържан  скоро след събиране на доказателства срещу него.  Аутопсията на Борислав Енев е потвърдила до голяма степен, че именно младият мъж е посегнал на живота на чичо си. По неофициална информация в дружеството, което му е било прехвърлено, пари имат още няколко души, които в момента не знаят какво да правят. Авоарите били от сделка с апетитен имот в центъра на Варна.