Близо 5 години затвор за три грабежа, извършени при опасен рецидив
Близо 5 години затвор за три грабежа, извършени при опасен рецидив / netinfo
23-годишният Дарин Миндизов от Варна, многократно осъждан за различни престъпления, в това число и за грабежи, от днес е с нова, осма поред присъда, постановена от Варненския окръжен съд. Тя отново е за грабежи, извършени при условията на опасен рецидив, съобщават от пресслужбата на Съдебната палата.

Лишаване от свобода за 4 години и 6 месеца при първоначален строг режим е наказанието, което Дарин ще изтърпи за 3 последователни грабежа над жени, единият от които придружен със средна телесна повреда, извършени в периода 17 януари - 14 февруари тази година. 212 лв е общият размер на двата граждански иска, с които той трябва да възстанови имуществените вреди на две от пострадалите.

Младежът е ограбвал само жени, които вечер се прибирали сами към домовете си. Нападал ги е в жилищния вход и всеки път е използвал сила. Отнемал е дамските им чанти, мобилни телефони и парите, които жените носели в личния си багаж. Общият размер на ограбеното възлиза на 780 лв. При втория грабеж жената, която била нападната на стълбището във входа на дома си, получила тежки травми - счупени ребра и гръдна кост. Третата жена била бременна, а нападението станало в асансьора на дома й. Веднага след последния грабеж Дарин бил задържан и разпознат от пострадалите жени.

Миндизов е осъждан 7 пъти, а последното му излизане от затвора е било през ноември миналата година след условно предсрочно освобождаване по друга присъда за грабеж.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.