Бизнесмени скочиха срещу нощните зареждания на магазините
Бизнесмени скочиха срещу нощните зареждания на магазините / netinfo
Утре инициативен комитет, представляващ над 100 варненски фирми , ще внесе в деловодството на Община Варна и Общинския съвет предложение за корекция на приетата на последното заседание на местния парламент промяна в Наредбата за обществен ред и сигурност, която ограничава зареждането на търговските обекти в централната част на града само в часовете от 20 до 7 сутринта. Това съобщиха от Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите.

Според приетата в края на юли наредба по тъмно ще могат да бъдат зареждани обекти в широкия център на Варна - между булевардите "Осми Приморски полк", "Княз Борис", "Приморски", "Васил Левски" и "Ян Палах", както и съседни на тях улици. Наредбата влезе в сила през август, при което варненските търговци пуснаха подписка за отмяна на наредбата на Общинския съвет.

Представителите на варненския бизнес очакват да бъдат приети от зам.-кмета на Варна, който първоначално насрочил среща на всички заинтересовани страни на 3 септември в общината, а после я отменил без да уведоми официално за това поканените на срещата, твърдят бизнесмените в писмо до медиите.

Варненският бизнес очаква подкрепа лично от председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов за бързото разрешаване на проблема, чиито негативни последици вече от дни са налице и затрудняват сериозно нормалното протичане на производствените и търговските дейности на голям брой фирми.