9-годишният Калоян от Варна се нуждае от помощ, за да живее
9-годишният Калоян от Варна се нуждае от помощ, за да живее / личен архив
9-годишният Калоян от Варна се нуждае от помощ, за да живее
87580
9-годишният Калоян от Варна се нуждае от помощ, за да живее
  • 9-годишният Калоян от Варна се нуждае от помощ, за да живее

9-годишният Калоян Михайлов от Варна се нуждае от спешна костно-мозъчна трансплантация в чужбина. От две години детето страда от остра форма на лимфобластна левкемия. За да бъде извършена интервенцията в клиника в Германия, са необходими 310 хил. евро - сума, с която семейството не разполага.

Родителите са подали документи във Фонда за лечение на деца и очакват част от необходимата сума да бъде поета. От дарения до момента са събрани над 223 хил. лв.

Калоян е преминал серия от химиотерапии и лечения. Постигната е ремисия, но в края на май тази година новината за пробив на болестта идва най-неочаквано за малкия боец и семейството му. Незабавно започват втора серия от химиотерапии, като този път лекарите казват, че е нужна и костно-мозъчна трансплантация, за да се спаси момчето.

Семейството на Коко вече търси помощ от чужди клиники, които да осигурят адекватно лечение и трансплантация на детето им. Такива предложения има от водещи болници в Германия с добри резултати в лечението на неговото заболяване. Те избират Университетска клиника в Есен, Германия.

В момента Калоян се чувства добре, но отново е в болница за пореден курс химиотерапия. След него детето ще се прибере у дома, където ще си почива.

Сега семейството моли за подкрепа и помощ, за да върне радостната усмивка на лицето на момчето.

Сметката, по която се набират средства, е:

Райфайзенбанк:

BG95RZBB91554030204317

BIC RZBBBGSF

Титуляр: Антонина Костадинова Михайлова