Има повишен интерес към имунизациите в петте кабинета в област Търговище, като най-предпочитана е еднодозовата ваксина.

Три от петте кабинета функционират в областния център Търговище; по един има към болниците в Попово и в Омуртаг. Желаещите могат да се обърнат за записване и поставяне на ваксината и към личните си лекари, посочват от РЗИ.

От кабинета към МБАЛ-Търговище отбелязаха, че през последните дни има увеличение на записаните и ваксинираните. Днес са имунизирани 40 души, за утре записаните са също толкова, а в предишния ден са били 30.

91 с коронавирус са хоспитализирани в търговищките болници

В кабинета към МЦ "ВИП" също има повече желаещи, изготвя се списък за удобство на хората. 

Единствено в болницата в Попово отчитат, че новите мерки не са се отразили на работата на имунизационния кабинет. Според главната сестра Янита Василева, от доста време тук не са поставяли ваксини, но сподели наблюденията си, че жителите на града се ваксинират при личните си лекари.

От РЗИ-Търговище бяха категорични, че интересът е засилен. Във вторник тази седмица за ден са ваксинирани 61 души, докато през миналата седмица - в четвъртък и в петък, са били съответно 23 и 28 души.

Ваксинацията продължава, а инспекторите изготвят списъци на желаещите, за да се избегне струпване на хора и да се улесни работата на медиците.