/ БГНЕС
Трима са кандидатите за кмет на поповското село Еленово на частичния вот в неделя.

До извънредните избори в населеното място се стигна, след като избраният на местните избори през есента на 2023 г. кмет Джемал Бозев е пожелал да прекрати да изпълнява длъжността по лични причини. Това каза председателят на Общинската избирателна косимия (ОИК) в Попово Галин Цанков. 

В надпреварата за поста кмет на Еленово сега влизат Диян Станев от партия ГЕРБ, Пенка Йорданова от коалиция "Граждани за общината" и Петър Арсов от партия „Българско социалдемокрация - Евролевица“. 

Кампанията преминава в спокойна обстановка. Създадена е нужната организация за провеждането на вота - ще бъде сформирана една секционна избирателна комисия. 

Във зръзка с извъредните избори в населеното място от Областната дирекция на МВР посочват, че е създадена организация за съдействие на български граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас.

Служителите от Районно управление-Попово към сектор „Български документи зап самоличност“ при ОДМВР -Търговище ще работят на 9 март от 8:30 до 17:30 часа и на 10 март 8:30 до 19:30 часа. 

Удостоверенията, които ще се издават ще са валидни само за изборния ден и могат да послужат само пред Секционната избирателна комисия.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Боряна Димитрова, БТА