/ Thinkstock/Getty Images
Регионалното управление на образованието (РУО) в Търговище обяви конкурси за заемане на длъжността „директор“ на 12 училища в различни населени места в област Търговище.

Шест от образователните институции са в община Търговище, четири в община Попово и две – в община Омуртаг, посочват от институцията.

Нов директор ще се търси за Професионална гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов“, за Професионална гимназия по електротехника и строителство,  за Професионална гимназия по земеделие, за Първо средно училище „Свети Седмочисленици“ в Търговище, както и за Основно училище „Отец Паисий“ в село Подгорица.

На територията на община Попово конкурс е обявен за Основно училище „Свети Климент Охридски“ в града, за Основно училище „Отец Паисий“ в село Водица, за Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Зараево и за Основно училище „Васил Левски“ в село Славяново.

Две са училищата в Омуртагско - второ начално училище „Васил Левски“ Омуртаг и Основно училище „Д-р Петър Берон“ в село Плъстина. 

Конкурс за директор е обявен и за Специално училище за деца с увреден слух „Св. Иван Рилски“ в Търговище . 

Конкурсът ще се проведат в два етапа: писмен изпит, който включва решаване на тест и решаване на казуси и вторият - защита на концепция за стратегическо управление на институцията. 

Документите се подават от днес до 17:30 часа на 8 август, включително в Регионално управление на образованието – Търговище. 
БТА