/ DarikNews.bg
Най-близкото обкръжение на президента ме сготви, каза премиерът за кадрите с чекмеджето
Премиерът Бойко Борисов обвини президента, че негови хора са го "сготвили" с кадрите с чекмеджето и парите в стаята му.  Борисов отказа да разговаря с Румен Радев, защото не го възприема вече като равноотдалечен президент, а като партиен лидер.

Освиркаха Радев на "Тракийска пепелянка" в Граф Игнатиево (СНИМКИ/ВИДЕО)


"Аз, като дам оставка, какво ще си говоря с тебе? Аз ще дойда под прозорците ти. Ти не си президент! Ти си партиен лидер, какво да правя при тебе?!", отсече Борисов пред журналисти по повод ултиматума на президента Радев, че щял да разговаря с него едва след оставката на правителството.

Борисов: Президентът да посети „Балкански поток“ и да види „провалената“ държава

Борисов направи коментара по време на проверка на строежа на АМ „Хемус“ край с. Буховци, област Търговище.
 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 24 септември 2020 г.

„Диалогът между двете институции си върви. Но президентът вече също е политически играч. Той не е равноотдалечен, не е безпристрастен. Той е много силно политически украсен. Към коя политическа партия – дали ще е нова, към БСП или ДПС, които го избраха, но със сигурност не е към ГЕРБ. Това обаче го прави субект”, категоричен бе премиерът.

„Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора от най-близкото му обкръжение ме "сготвиха" по един много елементарен начин.

С една прекрасна госпожа, която дойде и в мое отсъствие, нащрака всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин, шапка им свалям. Много добре бяха изучили ситуацията, години наред са се готвили за подобен момент.

Грешката им беше, че пуснаха клипа със спалнята в мое отсъствие. Ако, примерно, е имало пари, да кажат - кой държи така пари и злато при положение, че има каса. Като ченгеджийска операция я направиха отлично и неслучайно само той го говори, защото го свърши негово близко обкръжение", заяви Борисов за Радев по повод компроматите и фалшивите новини срещу него.  "А неговите записи? Като говорим за едните записи, да говорим и за другите, но смисъл има ли? За мен случаят е приключен“, взел съм си поуките, каза по адрес на Радев премиерът.

"После майсторски започнаха да нареждат други неща, убийство на макененка в Гърция - пълна лъжа! После, че си пия с гангстери, а то - Себастиан Курц! И други неща, но за съжаление хората това запомнят...", отсече Борисови и за серията от фейк новини по негов адрес.

Филип Димитров: Да се твърди, че последните 10 г. били изгубени, е не просто лъжа - то е обидно

Премиерът обясни продължаващите протести с оставането на много партии извън парламента, именно те сега „загряват около пистата“, за да наберат избиратели. „Проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарните партии се разцепиха и не можаха да влязат в парламента. Оформиха се нови политически проекти и те не са в парламента. И сега за няколко месеца са длъжни да загряват около пистата, за да подберат повече избиратели. Така че те няма да спрат, разбирам ги, това е изцяло в тяхна полза, но не означава, че на всеки, на който му се приискат избори, ние трябва да провеждаме такива.

Борисов: На кой да се предадем – няма на кой! Да си снимат филмчета (ВИДЕО)​​​​​​​

Миналата година имахме два, само след няколко месеца ще има редовни. Всички, които искат да влязат в парламента, аз ги познавам много добре. Едни са ми били вицепремиери, други са ми били министри, трети са ми били в екипа, знам им качествата“, добави премиерът.

Борисов уточни, че засега не планира повече ремонт на кабинета.


„Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много. Мен ме устройва най-много, защото ще мога да си работя за партията. Ние важните неща за България ги свършихме в този мандат - нулева миграция, влизането в еврозоната, водеща роля в региона и между конфликта в Средиземноморието.

За поредния скандал с руски шпиони министър-председателят поясни, че е предупреждавал президента Путин за недопустими неща на територията ни. „Още преди няколко години предупредих Путин, че на територията на България има недопустими неща и всеки, който се опитва да шпионства, по надлежния ред, който е добре описан, ще бъде отпратен“.

„За да действат така ДАНС и прокуратурата, имат достатъчно информация“, каза още той за уличените в шпионаж двама дипломати от руското посолство.