Президентът Румен Радев бе освиркан от група граждани на входа на авиобаза "Граф Игнатиево".

освиркват Радев в Граф Игнатиево
DarikNews.bg

Хората го посрещнаха с викове "оставка" и плакати с надпис „Радев фигурант на Божков“ и „Радев вън“.

освиркват Радев в Граф Игнатиево
DarikNews.bg

Президентът е гост на международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2020“, в която участват и летци от Канада, Гърция, Румъния и САЩ.

ДПС иска три оставки - на Караянчева, на правителството и на държавния глава (ВИДЕО)

Радев коментира и шпионския скандал.

„Защитата на националната сигурност е абсолютен приоритет. Надявам се службите и прокуратурата да са събрали достатъчно и обективни доказателства, за да минимизиране дипломатическите последствия, защото винаги има и такива”, каза президентът.

Радев отново повтори ултиматума си за диалог с изпълнителната власт само при условие, че има подадена оставка. „Не виждам смисъл да ни тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване - за шкафчета, за начин на порочно управление, за корупция, за записи. Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог“, отново нападна Радев по адрес на премиера.

Борисов към Радев: Ти си партиен лидер, какво ще си говоря с теб?! (ВИДЕО)

Бойко Борисов пък му отвърна, че ако подаде оставка, няма да си говори с него, а ще отиде под прозорците му.

Той обвини, че ченгеджийската акция е извършена от хора от президентското обкръжение и именно те коварно го сготвили с помощта на "една прекрасна госпожа". Борисов отказа диалога с аргумента, че за него Румен Радев не е никакъв президент, а готов партиен лидер, така че няма за какво да си говори с него.