В област Търговище за участие в предстоящите парламентарни избори са регистрирани общо 27 кандидатдепутатски листи.

Вече са ясни номерата в бюлетините за изборите 2 в 1

От тях 20 са на партии. За четирите мандата в 28-ми МИР-Търговище се състезават общо 123-ма кандидати за народни представители, съобщи председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Търговище адвокат Диана Игнатова.

Шестима от водачите на листи са посочили адрес в границите на област Търговище. Според данните на РИК-Търговище, листите с осем кандидати за народни представители са пет, а тези с по един кандидат-депутат - три. Сред кандидатите има лекари, икономисти, педагози, юристи, представители на бизнеса.

Повече от партиите и коалициите запазват водачите си от вота на 11 юли. Пълната листа на "Има такъв народ" отново води Радослав Бойчев. Теменужка Петкова е начело на листата на "ГЕРБ - СДС" за областта.

Партиите с първи коментари след тегленето на номерата в бюлетината

Този път коалицията излиза с различна листа, която е комбинация от опитност, доказали се професионалисти, млади и можещи експерти, с ясна позиция в обществения живот. Малка промяна има и при "БСП за България", но Кольо Милев отново ще е на първа позиция, както и на вота през лятото.

Пълна е листата и на ДПС с водач Джейхан Ибрямов. "Демократична България" пак излъчва младата и енергична Илина Мутафчиева, която води шестчленната листа. Толкова са и кандидати за депутати от "Изправи се БГ! Ние идваме", води ги Светлозар Златев.

Начело на кандидатите от "Продължаваме промяната" е Александра Милчева. Те влизат с надпреварата с четирима кандидати за народни представители. За провеждането на изборите на територията на петте общини на област Търговище ще бъдат сформирани 260 секционни избирателни комисии. В тях за протичането на изборния ден ще са ангажирани 2047 членове на СИК.
БТА