Зърнопроизводството е най-успешният сектор твърди министър Станков
Зърнопроизводството е най-успешният сектор твърди министър Станков / DarikNews.bg

До две седмици се надявам да бъде съставено ново правителство, каза в Стара Загора земеделският министър в служебния кабинет проф. Иван Станков. Той увери, че ще укрепи екипа в министерството си с нови специалисти, независимо колко ще остане на поста си. Проф. Марин Тодоров ще бъде новото име в земеделския екип и ще отговаря за програма Катар, обясни Станков. По думите му, програмата дълго време е била в пълен застой. „Тя е много важна за страната ни, защото нашите възможности и намерения са са именно чрез Катар, Саудитска Арабия, а защо не и чрез европейските държави, да увеличим броя на овцете и месодайните породи. Това ще донесе достатъчно валута за България".

Земеделският министър смята, че единственият сектор, който се развива успешно у нас, е зърнопроизводството, напред тръгва и биологичното земеделие. „За съжаление, всичко останало е в застой или пълен регрес:животновъдство, зеленчукопроизводство, овощарство, лозарство. Тези т. нар. слаби сектори сме ги договорили да бъдат приоритетни за нас. Най-важното, което трябва да се случи, и което в момента договаряме, е изграждането на напоителната система".

Зърнопроизводството е найуспешният сектор твърди министър Станков
netinfo

Проф.Иван Станков откри четвъртото издание на най-голямото международно селскостопанско изложение у нас БАТА АГРО 2013. 193 са участниците, 10 са чуждите фирми тази година, а модерната техника е разположена на изложбена площ от 41,129 кв.м. на летището край Стара Загора. Модернизация на земеделския машинен парк е условие за повишаване на конкурентноспособността на родните фермери, каза при откриването председателят на БАТА АГРО Христофор Бунарджиев.

Изложението, което ще продължи до 17 май, преминава под мотото „Модерни решения за модерно земеделие". Организаторите очакват 25 хиляди посетители.