спортна събота
спортна събота / Община Стара Загора
Ултрамаратонецът Красимир Георгиев стартира заедно с младите надежди
Легендарни спортисти, прославили България, дойдоха в Града на липите, за да участват в осмото издание на Детски спортни игри „Олимпийски надежди“. В тях участваха над 800 деца от 24 спортни клуба.
 
 
„Днес е двоен празник за спорта в Стара Загора, освен детските игри, тук ще бъде даден старта и на третия етап от бягането на ултрамаратонеца Красимир Георгиев, а всички участници в игрите, както и цялата спортна общественост, ще имат възможност да пробягат първите 100 метра с него. Сред нас са едни от знаковите спортисти на България като Йорданка Благоева, Александър Томов, младата надежда Тихомир Иванов, които надявам се ще стимул и емоция на Красимир Георгиев в невероятното предизвикателство, което е поел“, каза Касимира Чахова.
 
 

спортна събота
Община Стара Загора


„Благодаря за изключителната подкрепа, която ми давате, това е много важно за мен. Стара Загора е изключителен град, такова изпращане не съм имал никъде. Ще се постарая да оправдая очакванията Ви“, отговори Красимир Георгиева. Той подари плакет с коридор №8, по чийто маршрут ще се движи през България, северна Македония и ще финишира в албанския град Драч. В специална книга пък се събират подписите на кметовете на всички градове, през които минава, а инициативата цели да се обединят активните хора от трите страни и да се насърчи развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса.
 
 

спортна събота
Община Стара Загора


За мен е чест да съм в Стара Загора, тук имам много приятели. Младите спортисти трябва да вярват в себе си и да имат много търпение, за да постигнат успехите си“, сподели легендарната скачачка Йорданка Благоева. Тя подари на Красимир Георгиев своята книга „Босоногата кралица“ и му пожела успех в начинанието. Организаторите на игрите от Граждански клуб ЛИПА пък му връчиха торбичка с уханен липов цвят, за да се подкрепя с ароматен чай. Зам.-кметът Красимира Чахова даде старт и заедно с малките спортисти пробяга началните метри от третия етап на ултрамаратона.
 
 

спортна събота
Община Стара Загора


Точно в 10 часа в общинската спортна зала „Иван Вазов“ започна кулминацията на Детските спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди“. Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони, и медалисти от различни видове спорт, под председателството на змс. Александър Томов и Граждански клуб ЛИПА, в партньорство с Община Стара Загора, организират празника. „Желая успех на всички деца. Да се влагат повече в спорта и да постигат успехи“, пожела Александър Томов.
 
„Искаме игрите да бъдат истински празник на детския спорт и здравословния начин на живот, Вие сте бъдещите шампиони и олимпийски надежди на Стара Загора“, каза Олег Стоилов, председател на Граждански клуб ЛИПА. Той връчи специален плакет на Александър Томов по повод 70-годишнината му и почетна грамота на Йорданка Благоева.
 

спортна събота
Община Стара Загора


Красимира Чахова обяви игрите за открити и последва първото предизвикателство, в което се включиха децата и спортните величия. В кръг те трябваше да преминат през обръч, без да си пускат ръцете. Всички се справиха блестящо със задачата, поставена от друга спортна звезда Емилия Драгиева. Старозагорската лекоатлетка благодари на Община Стара Загора за това, че прави всичко възможно всички спортни съоръжения да работят и децата да спортуват там.
 
 
 Най-младите надежди на Стара Загора с удоволствие демонстрираха възможностите си в различни видове спорт. Накрая всички участници получиха възпоменателни медали и торбички с лакомства. Имаше и награди за най-добре представилите се деца и родители.
 

спортна събота
Община Стара Загора

 
 Стара Загора бе домакин днес и на петото издание на Работнически игри. В надпреварата мериха сили отбори на Община Стара Загора, ОД на МВР, „ВиК“ Стара Загора“, комплекса „Марица изток“ и АЕЦ „Козлодуй“. Участниците се включиха в състезанията по футбол и дърпане на въже. В парк „Артилерийски“ мериха сили състезателите по тенис на корт и петанка. Участниците в игрите демонстрираха и умения за най-точно поразяване на мишената в играта дартс.