Златна  отборна купа и три комплекта  медали  за старозагорските гимнастички
Златна отборна купа и три комплекта медали за старозагорските гимнастички / netinfo

Спортната формация по гимнастика към "Общински детски център" Стара Загора се завърна от успешното си участие си в 9-тия Международен турнир „Любчо Солачки" по спортна гимнастика за детско-юношески спорт в Благоевград. В Международния турнир се състезаваха над 150 спортисти от България, Сърбия, Гърция, Македония.

Стара Загора беше представена от детските отбори на ОДЦ в четири възрасти и техните прецизни изпълнения на уредите в двудневното състезание донесоха много отличия на младите състезателки. В най-малката група 7-годишната Полина Вангелова спечели първите си два бронзови медала на греда и земя. При по-големите Деница Маркова и Виктория Драганова се окичиха със сребърни медали с красивите си изпълнения на земя и прескок, и бронз в многобоя. В категория С3 Радост Колева зарадва всички с класна игра и заслужено се класира на първо място на два уреда, с два златни медала на земя и прескок. Нейната съотборничка Гергана Генова спечели сребро на прескок и греда.

Златна купа в отборното класиране спечели отборът в най-голямата възраст при 12-14 годишните. Сред тях Десислава Тодорова е със златен медал в многобоя, сребърен медал на греда, Николета Янева със златен медал на прескок и Стилияна Красимирова сребърен медал на земя.Усърдната работа през годината доведе до успешно представяне на отборите към Общински детски център и е чудесен финал на спортното направление за тази година, сподели тяхната наставничка Ирина Руняшка.