Задържаха двама при специализирана акция за фалшиви монети
Задържаха двама при специализирана акция за фалшиви монети / sxc.hu

Двама мъже, съответно на 38 и 46 години от Казанлък са задържани в Районното управление на полицията в града след специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжна прокуратура Стара Загора за противодействие на престъпление против парично-кредитната система.

В хода на процесуално-следствените действия, проведени във връзка с приготовление за изработване на неистински парични знаци, а именно - монети евро, швейцарски франкове, български левове и американски долари са извършени претърсвания и изземвания от четири адреса в Казанлък.

Това са апартамент в ЖК „Васил Левски", обитаван от задържания 46-годишен мъж 46 години от Казанлък, друг апартамент в ЖК „Васил Левски", обитаван от 38-годишния мъж, също от Казанлък, апартамент на ул. „Батак" в Казанлък, обитаван от 33 годишен мъж от Казанлък и апартамент на ул. „Изворово", обитаван от 63-годишен мъж от Казанлък.

Открити и иззети са множество матрици, преси, заготовки за изработване на монети, пещ за изпичане на метал, фрези, пантограф, силиконови отливки и калъпи с различни изображения, заготовки за монети, компютърни конфигурации и друго оборудване за изработване на неистински парични знаци. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.