/ iStock/Getty Images
Вторият Национален събор на българските офицери и сержанти от запаса и резерва ще се проведе през почивните дни на Крънското ханче, край Казанлък.

Започват военни учения на УЦ “Тюлбето“ в Казанлък

В Казанлък ще се проведе и научна конференция на тема „Състояние и перспективи за развитие на отбранителните способности и сигурността на страната”.

Организатори на конференцията са Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Военна академия „Георги С. Раковски” със съдействието на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната.

Националният събор на запасното воинство, е под патронажа на вицепремиера и министър на отбраната Карасимир Каракачанов. Очаква се форумът да се уважи от президента на България Румен Радев, който е и върховен главнокомандващ на въоръжените сили.

Мащабно военно учение стартира в Смолян

По време на националиня събор ще бъдат направени военни демонстрации на скокове с парашут, бойни техники, умения на групите за специални операции и висш пилотаж със спортен самолет. Демонстрации ще има и Прабългарската школа за оцеляване „Бага - Тур“.

В неделя съборът проъдлжава с Отворени врати в Гарнизон-Казанлък. Официалните събития на събора ще бъдат съпътствани с богата концертна програма, включително и с участието на Ансамбъла на въоръжените сили.