Връщат териториалната дирекция на НАП в Стара Загора през 2015 г.
Връщат териториалната дирекция на НАП в Стара Загора през 2015 г. / Dariknews.bg, архив

Офисът на Националната агенция по приходите в Стара Загора може да си върне статутът на Териториална дирекция най-рано през следващата година. Това обяви в Стара Загора министърът на финансите Петър Чобанов.

„Направихме доста промени в дейността на Националната агенция, включително и структурни. Сега искаме да видим как системата ще заработи и какви приходи ще генерира, защото това е най-важно от гледна точка на бюджета. Но не сме забравили въпроса, който касае Стара Загора.

Продължаваме да мислим и да работим в тази посока. Обсъждаме въпроса, за да видим колко дирекции трябва да направим и къде, за да се обхване територията на страната. Може да разчитате на областния управител, който е много активен в тази посока", коментира Петър Чобанов.

Той обаче допълни, че и технологично няма как това да стане в рамките на тази година. „Евентуално това ще се случи след Нова година, защото все пак е шок за самата система. Това са масиви от данни, които трябва да бъдат преместени, администрация, която трябва да извърви пътя обратно, а това не е лесно", обясни Петър Чобанов.

„За да се случи всичко това е необходимо време и то такова каквото наистина няма да създаде проблем", допълни областният управител Живка Аладжова.