/ Иво Кирилов, Дарик Кюстендил
Разчистен е участък от летище Стара Загора, който се използва за паркинг на ТИР-ове, тъй като пътят Русе-Бяла е затворен.

Ограничава се движението за всички МПС по Подбалканския път в участъка между Мъглиж и Николаево, поради нулева видимост, силен вятър и навявания. Използва се обходен маршрут: път I-5 Казанлък-Стара Загора - път II-66 Стара Загора-Нова Загора и II-55 Нова Загора-Гурково.  

ТИР се завъртя на "Тракия", движението е затруднено (СНИМКИ)

Тежка остава обстановката в Старозагорска област заради продължаващия снеговалеж и силен вятър. Възстановено е електроподаването в селата Сърнево и Диня, отстранени са множество счупени клони и паднали дървета.

Няма затворени пътища за леките автомобили, но ако не се налага спешно пътуване, от Агенция "Пътна инфраструктура" апелират шофьорите да отложат тръгването си до подобряване на метеорологичните условия.

Безплатна "Зелена зона" в Стара Загора заради лошото време

Ако е наложително да пътувате, бъдете подготвени със заредени резервоари с гориво, както и със заредени батерии на мобилните телефони. Уверете се, че имате течност за чистачки и вериги. Изключително важни са подходящите гуми.
 
Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали, предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура".